"Muista, että kun jätät tämän maailman, et voi ottaa mukaan mitään, mitä olet saanut, vain sen mitä olet antanut." -Fransiskus Assisilainen

Nyky-yhteiskunnan arvot määrittää yksilö ja yksilön tarpeet ja toiveet. Minä, minulle, nyt heti. Itsekkyys on noussut ihan uusiin ulottuvuuksiin. 

Suurimman tyydytyksen elämässä saa kuitenkin silloin, kun voi olla saamisen sijaan antamassa. Kukaan meistä ei voi muuttaa koko maailmaa, mutta meille on annettu valta muuttaa niin halutessamme monenkin ihmisen koko maailma. Sitä voi tehdä lähipiirissään, mutta myös esimerkiksi lahjoittamalla omastaan hyväntekeväisyyteen, niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

Tähän löyhästi liittyen pakko mainita pari organisaatiota, joihin olen lähiaikoina törmännyt ja jotka tekevät hyvää vähän eri tavalla kuin mikään organisaatio, joihin olen aiemmin törmännyt:

1. Shadeshares on suomalainen puisia aurinkolaseja valmistava yritys, jonka missiona on auttaa Kenialaisia slummista lähtöisin olevian nuoria työllistämällä heitä aurinkolasien valmistuksessa. Mahtava idea ja hienosti yhdistetty liiketoimintaan! He toimivat yhteistyössä World Visionin kanssa.

2. Mokia on suomalainen sairaalatarvikkeiden kierrätysorganisaatio. He ottavat lahjoituksena vastaan käytöstä poistettuja sairaalatarvikkeita, huoltavat ne ja lähettävät eteenpäin niitä tarvitseville. Hienoa toimintaa, joka sekä edistää kierrätystä, työllistää Suomessa ja auttaa kohteissa!